“Eğirdir ve Kovada Göllerinin Sürdürülebilir Yönetim Modelinin Geliştirilmesi” Projesi Tanıtıldı

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen ve Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü bünyesinde yürütülecek olan “Eğirdir ve Kovada Göllerinin Sürdürülebilir Yönetim Modelinin Geliştirilmesi” başlıklı projenin tanıtım toplantısı Dış İlişkiler Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen “Gözbebeğimiz Eğirdir Gölü: Sorunlar, Çözümler” konulu panelin sonucunda göl havzası için öncelikli olarak yapılması gereken araştırmaları kapsayan bir projenin hazırlanması ve yürütülmesi paydasında birleşilmiştir. Proje hakkında bilgi veren Su Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şehnaz Şener, projenin Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim üyelerinin bulunduğu multidisipliner bir ekip ve Devlet Su İşleri 18 Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü ve Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile protokollü olarak işbirliği içerisinde yürütüleceğini ve proje sonucunda elde edilen sonuçların Eğirdir ve Kovada Göllerinin doğru ve akılcı yönetimi kapsamında, karar alma mercilerine önemli bilgiler sunacağını dile getirdi.

Toplantının devamında, Su Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Simge VAROL tarafından proje ile ilgili detaylı bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Doç. Dr. Simge Varol, proje kapsamında araştırılacak konuların ve elde edilecek proje çıktılarının Eğirdir Gölü havzası temelinde ulusal ekonomiye, bilimsel literatüre ve toplumsal gönence önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Toplantıda aynı zamanda “Gözbebeğimiz Eğirdir Gölü: Sorunlar&Çözümler” paneline ait etkinlik kitabı katılımcılar ile paylaşıldı

Yayın Tarihi: 01/10/2020